donderdag 24 juli 2014

10 vreemdste beauty gewoontes

Het leek me vandaag eens leuk om een artikel te maken met allemaal rare gewoontes er in. Sommige mensen gaan kilometers hard lopen om een mooi figuur te krijgen terwijl andere niks hoeven te doen. Alleen in sommige landen gaan mensen in sommige gevallen iets te ver. Als ik zulke dingen lees denk ik altijd van dat kan niet waar zijn. Ik heb voor jullie 10 ''feiten''. Als je weet welke er allemaal waar zijn hoor ik het graag want sommige vind ik wel heel appart.


Slangengif Dit is waarschijnlijk één van de meest vreemde anti-rimpel en beautybehandelingen die er op de markt te vinden zijn. Het gaat om slangengif dat uit de Temple Viper slang uit Brazilië komt en dat vervolgens naar Zwitserland wordt gebracht voor de verwerking. Het slangengif verlamt de gezichtsspieren en heeft dus hetzelfde effect als botox. Het gif wordt op de huid gesmeerd en het wordt tegenwoordig in veel anti-rimpel producten vermengd. Victoria Beckham en Kate Moss zijn fan!

slang

Pleister op de neus
Als je in Nederland een cosmetische ingreep hebt ondergaan, laat je dat niet graag zien. In Iran wel. Ondanks het conservatieve imago van het land, is Iran de plek waar de meeste neuscorrecties worden ondergaan. Omdat de vrouwen hun lichaam en haar moeten bedekken, ligt er veel nadruk op het gezicht. Als een vrouw een neuscorrectie heeft ondergaan, is ze daar trots op. De ingreep is namelijk prijzig en de pleister wordt dan ook gezien als een statussymbool. Iraanse vrouwen laten de pleister soms wel twee jaar zitten!

Slank met zeewier
In Japan eten veel vrouwen voor iedere maaltijd gekookte zeewier. Dit product bevat geen calorieën. Ze eten voor iedere maaltijd een zeewierpudding zodat ze minder honger hebben. Eet smakelijk!

zeewier salade

Littekens maken de vrouw aantrekkelijk
Bij de Karo-stam in Ethiopië zijn ze trots op hun littekens. Jonge meisjes laten vanaf hun jeugd sneden in hun buik zetten zodat er littekens ontstaan. Deze littekens zijn een teken van schoonheid. Hiermee trekken ze mannen aan. Als een Karo-meisje haar laatste litteken heeft laten zetten, dan is ze klaar om te trouwen en kinderen te krijgen.

Vispedicure
Dit vreemde beautyritueel is afkomstig uit Turkije. Daar leeft in de natuurlijke waterbronnen een soort karper die ervan houdt om aan de voeten van mensen te zuigen. Als je je voeten lang genoeg in het water houdt, raak je op deze manier het overtollige eelt en dode huidcellen kwijt. De behandeling is pijnloos (vissen hebben geen tanden ;)) en ongevaarlijk. Je moet alleen tegen kietelen kunnen!

vis

Dik zijn is sexy
In het westen staat slank zijn als schoonheidsideaal op nummer één. In Mauritanië, een West-Afrikaans land, is dat compleet het tegenovergestelde. Vrouwen moeten daar juist dik zijn om in aanmerking te komen voor een man. Meisjes worden zelfs al vanaf hun zesde jaar volgestopt met vette karnemelk en couscous. Ook daar gaan vrouwen ver om het schoonheidsideaal te bereiken: ze gebruiken illegale verdikkingsmiddelen die eigenlijk voor dieren bedoeld zijn. Baal jij soms van je striae en cellulitis? Vrouwen in Mauritanië doen er alles aan om dat te krijgen.

Geen rode maar blauwe lippen
In Nederland stiften we onze lippen vaak rode of roze. Maar de Maori-stam in Nieuw Zeeland heeft de voorkeur voor een andere kleur lippen. Daar tatoeëren ze de lippen van de vrouw blauw! Een vrouw met volle, blauwe lippen wordt beschouwd als gewild en aantrekkelijk.

blauwe lippenstift

Sperma van stieren
In het Verenigd Koninkrijk gebruiken ze wel een heel apart 'product' om het haar zacht, glanzend en gezond te maken. Sperma van stieren. Juist. Het sperma is de ultieme bron van proteïnes en die zorgen voor mooie lokken.

Operatie voor hoge hakken
'Wie mooi wilt zijn, moet pijn lijden'. Deze uitdrukking wordt door sommige vrouwen wel heel serieus genomen. A. Sadrieh, een bewegingsdeskundige, was het hier niet mee eens. Hij heeft een voetoperatie bedacht waarbij het makkelijker is om op hakken te lopen. De operatie wordt maar op één plek uitgevoerd, en waar kan het ook anders dan in Beverly Hills. De kosten zijn erg hoog en de wachtrijen zijn erg lang.

hoge hakken

Uitwerpselen van nachtegalen
In sommige landen, zoals in Japan, is het bleken van de huid enorm populair. Guanine is een ingrediënt dat in verschillende make-up producten wordt gebruikt. Wat de meeste mensen alleen niet weten, is dat dit enzyme uit de uitwerpselen van nachtegalen komt. Het wordt al honderden jaren gebruikt en guanine is vooral populair bij Kabuki- acteurs en geisha's. Ook in het westen worden de uitwerpselen gebruikt tijdens dure beautybehandelingen.

Tjaa, zoals je hebt kunnen lezen zijn sommige gewoontes wel een beetje vreemd. Weten jullie welke er allemaal echt waar zijn? Laat het me even weten in de comments en bedankt voor het lezen!

Lots of love,
Vera.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten