maandag 25 augustus 2014

Een andere verslaving

Nope, dit artikel gaat niet over make-up of fashion. Nee het gaat over mijn andere verslaving, boeken. Van kleins af aan ben ik helemaal weg van boeken. Ik kan er dagen lang mee zitten echt waar. Geef mij een goed boek en je bent van me af. Afgelopen jaar had ik het erg druk met school en met me viend maar nu het eindelijk vakantie is kan ik vol op gaan lezen. Heerlijk. Het leek eens leuk om een artikel te schrijven over wat ik nou zoek in een goed boek en wat echt aanraders zijn in mijn ogen.

 Aller eerst moet een boek voor mij best dik zijn. Het hoeft niet uit minimaal 500 pagina's te bestaan maar een lekker dik boek doet het hem altijd. Hoe dikker, hoe langer ik in de hoofdpersonage kan kruipen en even kan ontsnappen aan het normale leven. Gewoon heerlijk.


Ook moet een boek voor mij een goed verhaal hebben. Ik ben echt helemaal weg van spannende boeken zoals horror boeken. Serie's vind ik ook super leuk om te lezen. Doordat het een serie is word het verhaal spannender omdat je moet wachten op het volgende boek dat moet uit komen. Ik kan dan gewoon dagen lang zitten te wachten tot dat het eidenlijk zover is.


Een hele andere kant van horror is natuurlijk liefde. Ik ben niet echt een meisje dat houd van hele zoetsappige boeken. Nee, geef mij maar wat actie. Maar natuurlijk vind ik het wel heel leuk als er door alle actie ook een liefdes lijn loopt. Gewoon dat er even rust momentjes zijn in het verhaal waarin de hoofdpersoon(en) even tijd hebben voor heel wat anders: liefde, familie, relaties. Ik vind dat je daardoor een boek meer realistischer maakt. Hoe echter, hoe meer ik er in word gezogen.

Engels talige boeken vind ik persoonlijk heel leuk om te lezen. Er zit een hele andere humor in. Mijn eerste engelse boek vond ik erg moeilijk om te lezen maar de humor erin snapte ik ook niet altijd. Tegenwoordig kan ik het met gemak volgen en vind ik het super leuk om te lezen. Mijn favo. boek is natuurlijk The fault in our stars. Dit is en blijft gewoon mijn nummer 1. Zeker een aanrader voor iedereen.

Naja en wat kan ik nog meer vertellen er over? Een boek moet me gewoon pakken en me erin zuigen. Natuurlijk heb ik genoeg boeken gelezen waarvan ik dacht "mmmm, niks voor mij." Zo ben ik bijvoorbeeld helemaal geen liefhebben voor paardenboeken of 'echte' meisjes boeken. Geef mij maar gewoon actie en geweld dan ben ik tevreden.

Natuurlijk laat ik jullie nog even een aantal van mijn favo. boeken weten. Zo vond ik de serie Morgen toen de oorlog begon helemaal geweldig. Het is een serie met in totaal 7 boeken die niet al te lang zijn maar wel super om te lezen. Er is ook een film van gemaakt maar die viel me een beetje tegen. Verder vind ik De hongerspelen triologie echt super! De films zijn ook geweldig maar denk dat jullie dat wel weten. En dan Divergent. De hit tegenwoordig. Ik had de eerste twee nederlandse boeken als een jaar voordat de film uit kwam maar moest jammer genoeg echt heel lang wacht voordat eindelijk het laatste deel uit kwam. Gelukkig heb ik ze nu allemaal en kan ik heerlijk de hele serie weer overnieuw lezen. En dan als laatste, tja hoe kon het ook anders The fault in our stars. Dit boek is gewoon een voorbeeld van dat je niet moet opgeven en voor je leven moet vechten. Echt een mee slepend boek en een tranentrekken. Dit boek blijf je gewoon lezen.

Nou ik hoop dat jullie er wat aan hadden. Laat even bij de comments weten als je nog andere leuke boeken kent want wil zoveel leuks lezen. Bedankt voor het lezen!

Lots of love,
Vera.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten