zaterdag 20 september 2014

DIY

Vandaag heb ik voor jullie een DIY. Een tijdje geleden had ik een aantal spullen gskocht bij de blokker waaronder deze fles. Had hem eerlijk gekocht om het idee om er ooit ergens iets mee te doen. Ik had nu eindelijk even tijd voor wat anders dus bedacht deze DIY voor jullie. Het is zo simpel, wil je weten hoe het moet lees dan snel verder!


Wat je aller eerst nodig hebt zijn:

1. Een glazen fles. Het maakt niet uit welke je neemt. Kies er een die jij leuk vind. Ik heb gekozen voor een fles met een kroondop.

2. Een rol schilderstape. Neem schilderstape want dit laat gemakkelijker los.

3. Een spuitbus in een kleur die jij
mooi vind. Ik ben gegaan voor de kleur wit want dit pas het beste in mijn kamer.


De eerste stap die je dan gaat doen is als je een fles zoals ik heb, de dop er van af haalt. Hierdoor kan je de fles beter verven.



De tweede stap is je fles zo afplakken met tape zoals je zelf leuk vind. Ik
heb gekozen voor twee banen onder elkaar en een wat hoger. Zorg dat je banen mooi recht zitten want als je eenmaal begint met verfen kan je niks meer veranderen.


Wat je dan gaat doen is een aantal kranten of folders klaar leggen. Ik doe het buiten omdat het toch mooi weer is en dan droogt het ook nog eens goed. En begin maar met verfen!
Wat ik doe is, ik spuit de kanten die ik kan spuiten en laat het dan een hakf uur drogen. Bij mij waren de zijden dan goed droog maar je moet even kijken hoe het bij jou is want elke verf is anders. Als ales goed droog is kan je door met de kanten die je nog niet gehad hebt. Ben je klaar dan laat je alles helemaal goed drogen.




Als alles goed droog halen gaan we
heel voorzichtig het schilderstape er van af halen. Zorg wel dat het goed droog is anders kan er nog verf op de fles komen. Heb je alles er goed van af gekregen kan je hem nog een beetje bijwerken met tipex.



En dan begint het leukste...bloemen uitzoeken!! In onze tuin staan een aantal grote bloemen waaronder een deze prachtige roze bloemen. En
verder staan deze overige dingen van wat eerst mooie bloemen waren er ook. Tegenwoordig hou ik erg van vintage en heb gekozen voor wat dode bloemen maar als je deze twee combineert krijg je toch een super leuk effect!



Ik ben zelf erg blij met het eindresultaat. Het straalt een beetje vintage uit maar ik vind dit ook goed
bij de herfst passen. Natuurkijk zijn er nog veel meer leuke ideetjes om flessen te versieren en als jullie dit een leuk artikel vonden, laat me het even weten dan ga ik snel weer een DIY maken maar natuurlijk ook met andere spullen. Bedankt voor het lezen!

Lots of love,
Vera.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten