zaterdag 16 mei 2015

Burt’s Bees Beeswax Lip Balm

Het begon allemaal met een lipbalsem, maar tegenwoordig zijn er allerlei verzorgingsproducten te verkrijgen van Burt’s Bees. En al deze producten van Burt’s Bees worden gemaakt met natuurlijke ingrediënten. Ik gebruik graag lipverzorgingsproducten en was benieuwd naar de originele lipbalsem van Burt’s Bees.
burts bees beeswax lip balm

In 1984 begon Burt’s Bees als een fabrikant van kaarsen gemaakt van bijenwas. Pas later gingen ze andere producten maken, zoals zeep, parfum en de lipbalsem. En deze lipbalsem werd hun meest verkochte product. Nu verkopen ze producten voor je hele lichaam. Het begon met een klein bedrijfje in een garage, maar het is nu uitgegroeid tot een bedrijf met een miljardenomzet.
Voor de producten worden alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt. In veel producten zit natuurlijk bijenwas en honing, maar er wordt ook aloë vera, amandelen, cacoaboter, cranberry, eucalyptus en citroen gebruikt als hoofdbestandsdelen.
 
02-042
 
burts bees beeswax lipbalm
 
De Burt’s Bees Beeswax Lip Balm zit in een rond blikje en er zit 8,5 gr. in. Wanneer je het koopt zit het in een kartonnen verpakking, maar ook het blikje is verzegeld met folie. Je kunt het product dus niet even testen in de winkel, tenzij ze testers hebben, maar je bent wel verzekerd dat niemand anders in het potje heeft lopen porren.
 
Op de verpakking staat veel informatie, maar er zit ook nog een heel klein foldertje aan het folie van het blikje geplakt. Hierop staat niets nieuws, wat al deze informatie kon je ook achter op de verpakking al vinden.
 
ingredients burts bees lipbalm beeswax
 
Dit zijn de ingrediënten van de lip balm:
Cera alba (beeswax, cire d’abeille), cocos nucifera (coconut) oil, prunus amygdalus dulcis (sweet almond) oil, mentha piperita (peppermint) oil, lanolin, tocopherol, rosmarinus officinalis (rosemary) leaf extract, glycine soja (soybean) oil, canola oil (huile de colza), limonene.
 
Wauw, wat een mooie lijst van verzorgende ingrediënten. Bijenwas is het hoofdbestandsdeel, ik had niet anders verwacht, en dit wordt aangevuld met allerlei andere oliën, zoals kokosolie en amandelolie. Daarnaast zit er vitamine E in en een aantal verzorgende extracten. Ook zit er pepermuntolie in, dit maakt de lipbalm niet alles lekker fris, maar geeft ook een tintelend gevoel.
 
beeswax
 
beeswax burts bees
 
Deze lipbalm van Burt’s Bees is echt heerlijk. Hij maakt mijn lippen super zacht en ik heb minder last van velletjes. Ik dacht eerst dat bij heel erg naar honing zou ruiken, maar je ruikt vooral pepermunt. In het begin tintelt hij wel heel erg op je lippen, maar dat wordt wel snel minder. Dit moet je dus niet erg vinden, houd je niet van een tintelend gevoel dan kun je beter een andere kiezen. De lipbalm is daarnaast heel erg hard, vooral in het begin. Wat dat betreft is een stick toch wel makkelijker om mee te werken. Hij blijft verder goed zitten en werkt echt heel verzorgend.
 
Lots of love,
Vera
 
Wat vinden jullie van dit merk?
De producten van Burt’s Bees zijn te koop bij de drogisterij, Douglas en De Tuinen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten