dinsdag 3 februari 2015

Kruidvat Body Butter Coconut Sheabutter

Toen ik bij het Kruidvat liep en zag dat zij nieuwe body butters hadden, was ik ontzettend enthousiast. Voor mij heeft het Kruidvat iets waar te maken, omdat ik inmiddels vele body butters geprobeerd heb. Vandaag laat ik één van de nieuwe body butters zien, namelijk de Body Butter Coconut Sheabutter.

Body Butters vind ik heerlijk voor van de winter. Ze verzorgen, hydrateren en het ruikt bovendien ontzettend lekker! De potten van het Kruidvat bevatten 200 ml, wat een flinke pot is! Er zijn vier geuren verkrijgbaar. Honey & Cacaobutter, Olive & Macademia, Blueberry & Lychee en Coconut & Sheabutter. Voor een pot van 200 ml betaal je €2,49 wat absoluut niet duur is voor zo’n grote pot waar je lang mee doet.
 

De pot ziet er vrolijk uit! Geen bijzondere details of extra aankleding. De pot is van plastic en werkt met een draaidop, prima! De geuren van alle vier de body butters zijn erg lekker en zoet. Coconut & Sheabutter doet mij niet direct denken aan kokos of sheaboter. Eerder aan een andere zoete geur. Een uitgesproken kokosgeur vind je niet in deze bodybutter, wat ik eigenlijk wel jammer vind.
 

Qua ingrediëntenlijst word ik iets minder vrolijk. Het tweede ingrediënt is minerale olie. Ik had veel liever verzorgende bestanddelen, maar voor €2,49 snap ik dat dat niet het geval is. Verder zie ik wel sheaboter en kokosolie in de ingrediëntenlijst, samen met parfum en wat siliconen.
 

De body butter is stevig. Het zit een beetje tussen een body butter en een gelly in. De body butter erg romig en niet vet. De body butter laat zich makkelijk verdelen en trekt ontzettend snel in! Er blijft een subtiele geur achter en mijn huid voelt zacht en verzorgd aan. Ideaal voor de nazomer.
 

Wat een fijne body butters voor een fijn prijsje! Uiteraard had ik liever de ingrediëntenlijst iets anders gezien, maar voor die €2,49 kun je niet klagen! Ze doen wat Kruidvat beloofd: ze zijn niet vet. En dat is ideaal wanneer het warm weer is, wanneer je haast hebt of niet van vette body butters houd. De geur vind ik persoonlijk erg lekker en niet te overheersend. Dat is iets persoonlijks en ik denk dat je zelf in de winkel even moet bekijken welke geur jij het lekkerst vind.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten