woensdag 28 januari 2015

Kruidvat Honey Cacao Body Butter

Toen ik hoorde dat het Kruidvat met een nieuwe lijn Body Butters kwam was ik meteen enthousiast En al snel pikte mijn favoriete geur honing eruit in het schap. Tijd om het budget product aan een test te onderwerpen. Ik ben namelijk erg benieuwd of het kan tippen aan de beroemde body butters die we al kennen!

De verpakking ziet er mooi en strak uit, niets negatiefs over te zeggen. De naam staat er duidelijk op en de afbeelding van de honingraat vind ik er ook erg leuk bijpassen. De verpakking doet mij denken aan melkglas, niet geheel doorzichtig, maar je kunt zo wel goed zien hoeveel er nog in het potje zit. Ik heb het wel over een potje, dat terwijl de inhoud zo’n 200 ml bedraagt, een mooie hoeveelheid waar je wel even mee vooruit kunt (ligt er natuurlijk ook aan hoeveel je gebruikt).


De geur is heerlijk en ruikt inderdaad naar producten die ook honing bevatten, een subtiele, zoete geur waar ik echt verliefd op ben geworden!


Wat opvalt is dat er wat minder natuurlijke producten inzitten als je het bijvoorbeeld vergelijkt met de body butters van The Body Shop. Je kan dus wel zeggen dat deze body butters van het Kruidvat een leuk, goed en goedkoop alternatief zijn. Al zal ik het op een gevoelige huid wel eerst testen.


Wanneer de butter in contact komt met je huid smelt hij langzaam weg en kan je hem, verassend genoeg, best goed en egaal verdelen over de huid. Het voelt niet vettig aan, trekt snel in de huid en laat je huid fijn en gevoed aanvoelen. Hoewel butters vaak niet zuinig zijn heb ik het idee dat je met intensief gebruik toch best een paar weken (3-4, grof geschat) plezier hebt van een potje. Zelf gebruik ik het voornamelijk op de droge plekken, dat zijn mijn (onder)benen, rug en handen. In de winter word mijn huid automatisch droger en zal ik er ook meer van nodig hebben.

Verrast ben ik door de heerlijke geur, het mooie strakke design en de prijs. De ingrediƫnten zijn niet allemaal natuurlijk, maar daar is de prijs dan ook naar. In deze tijd van het jaar voedt hij mijn huid prima, maar ik moet het nog zien of hij mijn droge, winterhuid ook voldoende kan voeden, of dat ik dan echt twee maal daags moet gaan smeren. Al met al ben ik er best tevreden over, mooi product voor een mooie Kruidvat prijs!


De Kruidvat Body Butter is ook verkrijgbaar in de volgende geuren: blueberry & lychee, coconut & shea butter en olive & macadamia. Voor 200 ml betaal je €2,49.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten