vrijdag 6 februari 2015

Scentchips


Nu de koudere dagen er zijn, vind ik het heerlijk om ‘s avonds een kaarsje te branden. Ik ben gek op geurkaarsen en heb dan ook een aardige collectie. De laatste tijd las ik veel artikelen over Waxmelts. Van de week was ik bij het plaatselijke tuincentrum en kwam deze Scentchips tegen. Deze zijn hetzelfde als de Waxmelts, maar dan van een ander merk. Ook zitten deze niet in een cupje, maar kun je zelf een box samenstellen met losse chips. Je kunt kiezen uit vier verschillende maten boxen: S (8 stuks, €3,95), M (13 stuks, €5,95), L (28 stuks, €11,95) en XL (40 stuks, €14,95). Het is de bedoeling dat je je eigen box met chips samenstelt.

Je kunt de Scentchips bestellen op hun website: Worldofscentchips of bij aangesloten winkels. Ik heb mijn chips gehaald bij een tuincentrum hier in de buurt. Ik koos voor box maat S. De geuren die ik heb gekozen zijn (van links naar rechts): Blackberry, Strawberry, Pink Grapefruit, Cinnamon, Crème Brûlée, Orange en Lemon. Zoals jullie waarschijnlijk al kunnen zien, hou ik vooral van zoete, warme geuren. Ik was erg benieuwd naar de sterkte van de geuren en hoe lang je ze zou blijven ruiken.

Dit oliebrandertje heb ik gekocht bij de Action. Het is de bedoeling dat je onder in het brandertje een waxinelichtje aansteekt en dan op de bovenkant je chip legt. De chip smelt en verspreid een heerlijke geur! Je kunt meteen een hele chip gebruiken, maar je kunt hem ook doormidden snijden of zelfs meerdere geuren samenvoegen. De eerste geur die ik gebruikte was ‘Crème Brûlée’. Het duurde een paar minuten tot de chip was ‘opgelost’ en de geur zich verspreiden in mijn kamer. En wat rook hij heerlijk! Een lekkere warme geur, die niet alleen te ruiken was in mijn kamer, maar zelfs door het hele huis. De sojawas stolt zodra je het waxinelichtje uitblaast, maar je kunt hem daarna gewoon weer aansteken. De chips gaan ongeveer 8 uur mee, daarna is de geur er uit.
104_1409
Ik ben heel erg tevreden over de Scentchips! Ze verspreiden een heerlijke geur en gaan lang mee. Als de geur er uit is, kun je de sojawas het beste verwijderen als hij nog niet helemaal gestold is. Dit gaat gemakkelijk met een stukje keukenpapier. De Scentchips zijn zeker een aarader als je een houdt van een lekker geurtje in je huis!
De Scentchips zijn in 72 geuren verkrijgbaar op de website Worldofscentchips
Lots of love,
Vera

Geen opmerkingen:

Een reactie posten