donderdag 5 februari 2015

Contourblush & bronzing poeder

Blush en bronzer zijn niet meer weg te denken uit mijn full face routine. Daarom probeer ik graag nieuwe kleuren en combinaties. Het  e.l.f. Contourblush & bronzing poeder doosje bevat een blush en een bronzer, en voor jullie mag ik de kleur blushed/bronzed testen. Ik heb hem een tijdje op verschillende manieren gebruikt en dus is het tijd voor een review. Is dit een budget topper of kan je hem beter niet bestellen?








E.l.f. is een budget make-up merk dat in veel landen wereld wijd te koop is. Ze staan bekend om hun 'make-up aan 1 euro' en in de webshop vind je onder andere budget nagellak en oogschaduw. Helaas is e.l.f. in Nederland alleen online te bestellen.
De ingrediënten zien er mwa uit, ik vind bijvoorbeeld de combinatie van talk en mica wat vreemd. Talk word vaak gebruikt als een vervanging voor mica omdat het goedkoper is. Mica is juist weer beter voor de huid. Ethylhexyl Methoxycinnamate is een wat omstreden ingrediënt in onder andere zonnebrand producten dus waarom het hier is toegevoegd is me niet helemaal duidelijk. Sodium Dehydroacetate ook een omstreden ingrediënt omdat er wat twijfels zijn over de veiligheid. De ingrediënten zijn dus een minpuntje.

Het doosje ziet er mooi uit en doet me zeker denken aan Nars producten. Het doosje is stevig en gaat goed open en dicht. De spiegel is lekker groot en dus prima te gebruiken. Over de poeders zit een doorzichtig stukje plastic, dat is zeker handig zodat je hem niet meteen na de eerste keer openen beschadigd met bijvoorbeeld je nagel.


Op het eerste gezicht zien de swatches er prima uit, het zijn mooie kleuren die een redelijk goed pigment hebben. Helaas zitten er wel wat mini glitters in de bronzer, dat is minder natuurlijk dan een compleet matte als je hem gebruikt voor shapen.




Het Contourblush & bronzing poeder in de kleur blushed/bronzed van e.l.f. is online te bestellen op eyeslipsface.nl voor €4, de verzendkosten zijn helaas wat aan de hoge kant maar je kan natuurlijk ook samen met een vriendin bestellen.

Ik vind dit zeker een leuke aanwinst in mijn stash, al moet ik de bronzer echt aan brengen met een stippling brush en zijn de ingrediënten wat minder. De blush glanst mooi en brengt fijn aan en de kleuren zijn goed op elkaar afgestemd. Dit is zeker een handig doosje om mee te nemen op reis.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten