zondag 25 januari 2015

Kruidvat Body Butter Blueberry & Lychee

Sluit je ogen en denk aan bosvruchtenyoghurt. Dat is de heerlijke geur van de Kruidvat Body Butter Blueberry & Lychee. Er zitten nog meer pluspunten aan deze body butter! Welke dit zijn, lees je in deze blogpost.


De Kruidvat Body Butter Blueberry & Lychee zit in een doorzichtige ronde pot. De draaideksel is zwart van kleur. Op de deksel staat de product- en merknaam vermeld. Ook staan er een aantal tekeningetjes op van blauwe bessen en lychees. De pot ziet er uitnodigend uit. Op de onderkant van de pot staan ook een aantal gegevens vermeld, waaronder: gebruiksaanwijzing en ingrediĆ«ntenlijst. Na openen is de body butter 12 maanden houdbaar. De inhoud is 200 ml.
 

De naam ‘Blueberry & Lychees’ zegt het al: de body butter zou naar blauwe bessen en lychees moeten ruiken. De geur van lychees haal ik er niet  uit. De geur van blauwe bessen is echter wel sterk aanwezig. Toen ik voor het eerst de deksel eraf draaide en aan de body butter rook, deed deze mij denken aan bosvruchtenyoghurt. Het is een zachte, warme en ietwat zoete geur.


De body butter is qua substantie vol en rijk. Als je je vinger erin duwt, veert deze ietwat terug. Ergens doet de substantie mij denken aan een stevige pudding. Niet aan een substantie zoals boter.
 
Kruidvat
Ingrediƫntenlijst.
Aqua, Paraffinum Liquidum, Paraffin, Glyceryl Stearate Se, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Isopropyl Myristate, Dimethicone, Caprylic/Capric Triglyceride, Tocopheryl Acetate, Panthenol, Vaccinium Myrtillus Extract, Litchi Chinensis Fruit Juice, Bisabolol, Benzophenone-4, Carbomer, Xanthan Gum, Glyceryl Stearate, PEg-100 Stearate, Disodium EDTA, Propylene Glycol, Trideceth-9, Sodium Acrylates Copolymer, PPG-1 Trideceth-6, Parfum, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene, Phenoxyethanol, Caprylyl Glycol, Citric Acid, Sodium Hydroxide, CI 16185.


Er zijn vier geuren verkrijgbaar waarvan Blueberry & Lychee mij het meeste aansprak. Toen ik eraan rook, dacht ik meteen aan een toetje: bosvruchtenyoghurt. De geur blijft na gebruik enige tijd hangen.
Body butter heeft de structuur van ‘boter’. Ik vind de substantie van deze body butter lijken op een stevige pudding. Wil je wat uit de pot krijgen, moet je je vinger er stevig induwen. Want, deze veert als het ware terug.De body butter laat zich gemakkelijk verdelen over de huid. Deze versmelt zodra ‘ie in aanraking komt de huid. Er blijft, gelukkig, geen vettig laagje achter op de huid. Na gebruik, kun je al vrij snel je kleren aantrekken. Ik vind dat een zeer groot pluspunt! Mijn huid voelt voedend en verzorgend aan. Ook zacht en soepel. De geur vind ik heerlijk, maar dat is persoonlijk. Voor mij is dit een fijne budgettopper!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten