vrijdag 29 augustus 2014

DIY maskertjes

Je kan natuurlijk naar de schoonheidsspecialiste gaan of dure maskertjes kopen, maar je kunt het gemakkelijk zelf maken. Het heeft uiteindelijk hetzelfde effect en het is meestal ook leuk om te doen. Het is weer eens tijd om de huid van je gezicht even te verwennen en te verzorgen. Met deze recepten, kun je helemaal je eigen gezichtsmaskertjes maken. Gezellig om met vriendinnen te doen of gewoon lekker voor jou alleen als je bijvoorbeeld in bad ligt. Ik heb er een aantal voor jullie op een rijtje gezet.

gezichtsmasker

Honing/yoghurt masker voor alle huidtypen

Wat heb je nodig?
- 1 theelepel honing
- 1 theelepel gewone yoghurt

Wat moet je doen?
Mix de honing en de yoghurt samen en smeer het dan uit op je gezicht. Wacht een kwartier en spoel het er dan af met lauw water. Als je een droge huid hebt, kun je er nog wat extra honing bij doen. Als je juist een vette huid hebt, doe er dan een paar druppels limoensap bij.

mask

Yoghurt masker voor een gevoelige of verbrande huid

Wat heb je nodig?
- 1 kopje koude yoghurt
- 4 eetlepels havermout of een ei (zonder eigeel)

Wat moet je doen?
Meng de yoghurt en de havermout door elkaar heen en smeer het op je gezicht. Laat het smeersel 15 minuten intrekken en spoel het af met lauw water.

mask

Banana masker voor een vette huid

Wat heb je nodig?
- 1 rijpe banaan
- 1 theelepel honing
- 1 sinaasappel of 1 limoen.

Wat moet je doen?
Prak de banaan en meng dit samen met de honing. Daarna meng je dit met een paar druppels van de sinaasappel of de limoen. Zorg dat je gezicht schoon is voor je het masker aanbrengt. Wacht 15 minuten en spoel het daarna af met lauw water.

mask

Dit waren de masker die ik even aan jullie wilde laten zien. Natuurlijk zijn er nog veel meet DIY maskers maar deze vind ik persoonlijk erg lekker. Je ziet het een masker hoeft niet eens duur te zijn en de meeste mensen hebben altijd wel een paar van deze producten in huis. Je kan deze maskers ook heel gemakkelijk maken al je op vakantie bent. Gewoon gezellig een verwenmiddag voor jezelf of samen met je vriendinnen. Bedankt voor het lezen en laat even weten als je een van de maskers hebt gemaakt en wat je er van vond. Vind ik altijd wel leuk om even te lezen.

Lots of love,
Vera.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten