maandag 24 augustus 2015

Review: Cien Volume Hairspray

Mijn bus met haarlak was op en ik moest dus een nieuwe hebben. Ik deed boodschappen bij de Lidl en dus besloot ik daar maar eens te kijken of ik iets kon vinden. De beloftes op deze bus konden mijn goedkeuring wel krijgen en ook de prijs was erg aantrekkelijk, dus ik besloot het maar eens te proberen met deze haarlak.
Bij de supermarkt zag ik op het prijskaartje staan dat ze verschillende soorten hadden. Ik zag twee verschillende bussen die wel op elkaar leken, maar qua kleurgebruik van letters anders waren. Mijn oog viel op “volume” en ik zag dat deze een sterke kracht had qua het in model houden van je kapsel. Twee vliegen in één klap…
De haarspray belooft je extra volume en heeft op de schaal van vijf, sterkte nummer vier. Lijkt me prima!


De verpakking is een grote zilverkleurige bus. De inhoud is maar liefst 400 ml en dat maakt de verpakking wellicht iets te groot voor sommige mensen. De bus heeft groene letters en onderscheidt zich in de winkel daarmee ook van de andere varianten die weer een eigen kleuraccent hebben.
Wat opvalt is dat de bus geen dop heeft, maar alleen een schuin aflopend drukvlak. Deze zit als het ware vergrendeld met een klein stukje plastic wat met de eerste keer indrukken kapot zal breken.
De bus is behoorlijk groot en daardoor misschien niet de meest makkelijk bus, maar zelf heb ik er geen problemen mee. Bovendien heb je een bus haarlak ook maar eventjes in je handen, dus maakt het niet zoveel uit als het niet een perfect design om vast te houden heeft.

De haarlak gebruikt lekker simpel, een haarlak is bedoeld om je haar in model te houden. Je gebruikt het als finishing touch in de hoop dat je haar de hele dag blijft zitten zoals jij dat graag wilt.
De spray vernevelt mooi en wordt over een groot deel van je haar verspreid. Bij sommige sprays heb je meer een soort straaltje, waardoor je eigenlijk maar op één plek heel vele lak krijgt en daarom heen heel weinig lak. Dat is hier dus absoluut niet het geval, pluspunt!

Wel komt er – zoals bij alle haarsprays – een nogal chemisch raar luchtje uit de bus zodra je het spuit. Haarlak is nu niet een product dat lekker ruikt en daar is dit product dan ook geen uitzondering op. Gelukkig blijft de geur niet in je haar hangen, maar nog wel eventjes in de badkamer. Maar met je badkamerraampje open is deze geur ook zo weer weg!

Mijn haar wordt er niet echt heel hard van, hier en daar voel je soms dat je haar iets harder is geworden, maar over het algemeen voelt het zacht aan. Persoonlijk vind ik het erg prettig als me haar niet aanvoelt als een blok beton en daarnaast is het lekker makkelijk uit te kammen!

Zoals ik al zei is dit product bij de Lidl gekocht. Cien is het huismerk qua cosmetica van de prijsvechter. Voor een bus van 400 ml betaal je € 1,39 en dat is absoluut niet duur in vergelijking met andere soortgelijke producten.

Mijn belangrijkste eis van een haarlak is dat deze mijn haar goed in model houdt. Dat is zeker het geval wanneer ik deze lak gebruik, blijft mijn haar mooi zitten, zoals ik dat wil. Wat dat betreft ben ik erg tevreden over deze lak.

Het volume leek mij wel wat, aangezien dat toch mooi meegenomen is. Helaas werd mijn haar niet voller door deze spray. Het houdt het volume wel goed in mijn haar als ik het geföhnd heb en vervolgens een laagje van deze lak geef.
Lots of love,
Vera
Wat vinden jullie van de producten van Lidl? 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten