dinsdag 25 augustus 2015

7 tips om van wallen af te komen

Vandaag eens een ander artikel! Wallen en donkere kringen zijn vervelend en heel lelijk. Maar soms kom je gewoon niet aan je slaap toe…

MJTwr-azORYI2FlFvUwUhvhWcNtdTQGM-m7S4Nuu76g,ACwUu3cY2JIOqUgxgeB5ssSmsJzyvJWX8p0f5Zpt8lU940x500
1. Drink genoeg water
De meeste wallen worden veroorzaakt doordat je lichaam water met een te hoge zoutconcentratie vasthoudt. Je merkt bijvoorbeeld dat als je gehuild hebt je wallen groter worden. Om dit te voorkomen en snel te genezen is het heel belangrijk om veel water te drinken.

2. Vermijd stress
Als je maar zo af en toe last hebt van donkere kringen of wallen komt dat waarschijnlijk door slaaptekort of stress. Je huid wordt bleker en je krijgt wallen onder je ogen. Deze gaan vanzelf weer weg zodra je rust neemt. Probeer dus ook een beetje me-time in te plannen.

3. Bevroren lepels
Dit is een klassieker, maar hij werkt echt! Leg een paar lepels in de vriezer en laat ze daar dan ongeveer 20 minuten in liggen. Wikkel er een doekje om en leg de lepels vervolgens een tijdje op je wallen en weg zijn ze. Of tenminste, wel bijna!

4. Ijs 
Heb je geen tijd voor de lepels? Een ijsblokje voldoet ook. Wikkel hem in een  stukje aluminiumfolie of een theedoek en  haal hem een paar keer over je ogen heen.

5. Weg met die crème
Gezichtscrème onder je ogen smeren is echt een no-go. De huid onder je ogen is heel dun en zal de crème opnemen. Het resultaat? Wallen. Gebruik dus een speciale oogcrème die niet te veel vocht bevat.

6. Let op je eten
Vaak komen wallen doordat je te veel zout en te weinig gezonde producten eet. Probeer de balans eens iets te veranderen en je zult merken dat het resultaat heeft.

7. Concealer 
Als je snel weg moet en echt niets meer helpt is er altijd nog onze grote vriend de concealer. Smeer een beetje van het goedje onder je ogen en blend het goed met de rest van je make-up. Tip: voor een frisse look kun je het beste een iets lichtere concealer gebruiken. Daar lichten je ogen mooi van op.

Lots of love,
Vera

Wat doen jullie tegen wallen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten