woensdag 19 augustus 2015

Essence Cinderella Eyeshadow Palette

Ik heb dit pareltje al een tijdje in mijn bezit maar had er eigenlijk nog nooit iets over geschreven. Vandaar deze verlaten review maar beter laat dan nooit!!
 
essence eyeshadow cinderella

Op de website van Essence staat dat er vijf verschillende oogschaduws in zitten, maar er zitten er toch echt zes in! Oeps. Volgens Essence heeft de oogschaduw een zijdezachte textuur en kun je er een look mee maken voor elke gelegenheid. Er zit ook een applicator bij, maar hier ben ik nooit zo’n fan van. Gebruik ze bijna nooit, meestal kwasten en dan het liefste mijn eigen kwasten. Het palette heet: 01 It’s more than I ever hoped for. Zo’n naam geeft hoge verwachtingen toch;).
 
essence cinderella eyeshadow
 
essence cinderella eyeshadow
 
essence cinderella oogschaduw
 
Het doosje ziet er in ieder geval mooi uit. De sluiting is goed en stevig, ik denk niet dat hij zomaar open klapt. Fijn dat hij transparant is, zo kun je goed zien welk product je hebt. Dat transparante lijkt natuurlijk ook op glas, laat Assepoester nou net haar glazen muiltje verliezen. Op de voorkant staat in zilveren letters het merk en de naam van de collectie, op de achterkant kun je meer informatie vinden. Op de achterkant krijg je ook wat tips hoe je de oogschaduw aan kunt brengen.
 
Ik betaalde €3,89 voor het hele palette, wat neer komt op €0,65 per kleur. Op het doosje staat dat er 6 gr in zit, dus 1 gr per kleur. Dat is echt heel goedkoop natuurlijk, vooral als je het vergelijkt met de prijzen die M.A.C voor haar Cinderella oogschaduw vraagt (al is het niet helemaal eerlijk om die twee merken met elkaar te gaan vergelijken).
 
Er staat helaas niet op de verpakking hoe de kleuren heten, maar op de site vond ik het volgende: mother-of-pearl, rose, purple, light blue, dark blue and gold. Op het eerste gezicht vind ik de dark blue meer grijzig en de gold juist groenig, dus ik ben benieuwd hoe die kleuren eruit zien als je ze uitsmeert.
 
essence cinderella oogschaduw
 
cinderella eyeshadow
 
De kleuren zien er mooi uit en je kunt hier zeker verschillende looks mee maken. De eerste drie kleuren en de laatste kleur zijn de lichtste kleuren en de vierde en vijfde de donkerste.
 
swatches essence cinderella eyeshadow
 
En dit zijn de swatches van de Essence Cinderella Eyeshadow palette. De kleuren vind ik erg mooi en past ook helemaal in het thema. Over de laatste kleur ‘gold’ ben ik wel wat verbaasd, dit vind ik namelijk niet erg goud, maar meer groenachtig. Hij is ook erg licht, lichter dan ik verwacht had.
 
Het pigment is prima voor Essence, maar ze laten zich niet heel gemakkelijk blenden met de applicator die erbij geleverd wordt. Met mijn eigen kwasten ging dit een stuk beter. De donkerste kleur, ‘dark blue’, is bijna antraciet en deze heeft het minste pigment. De kleuren hebben een klein beetje glans en shimmer, maar hebben geen glitters.
 
Ben ik nou net zo enthousiast over de highlighter als over dit eyeshadow palette? Nee dat niet, hij werkt prima, pigment is oké en de kleuren zijn goed gekozen, maar dit palette zal ik minder snel gebruiken dan de highlighter.
 
Lots of love,
Vera
 
Wat vinden jullie van dit pallet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten