dinsdag 31 mei 2016

Review: Real Techniques Base Core Collection

Goede kwasten voor weinig geld, dat is niet altijd makkelijk. Toen ik net begon met het dragen van make-up gebruikte ik vaak de kwastjes die bij de producten zelf zaten. Het werkt wel maar het geeft niet bepaald het beste effect. Gelukkig had Kruidvat toen al best goede make-up kwasten en waren die van Catrice en Essence ook betaalbaar. Nu wilde ik al een tijdje nieuwe kwasten en zag ik dat de kwasten van Real Techniques bij Etos in de actie waren. Ben er gelijk heen gegaan en heb in totaal twee setjes gekocht en een losse kwast. Vandaag ga ik de Base Core Collection voor jullie reviewen!


In het dit setje zitten in totaal 4 kwasten en een hoesje om je kwasten in te bewaren. Het setje kost €30, op zich niet al te duur (sommige kwasten van MAC zijn alleen al duurder) maar dan moet de kwaliteit wel goed zijn!


Op de achterkant staat wat informatie over de kwasten die er in zitten. Alle kwasten van RT zijn van synthetisch haar, ideaal dus voor veganisten. Kwasten van nephaar zijn niet per se beter of slechter dan kwasten van dierenhaar, het hangt er maar net van af van wat voor kwaliteit synthetisch haar de kwasten gemaakt zijn.


De kwasten zitten verpakt in een hoesje wat super handig is als je ze op reis mee wilt nemen. Op deze manier blijven je kwasten netjes en worden de haren ook niet lelijk. Het hoesje zou je ook kunnen gebruiken als standaard, persoonlijk zou ik dit alleen niet zo snel gebruiken.


In de Core Collection set zit een contour brush, pointed foundation brush, detailer brush en een buffing brush.










Wat me eerst opviel was de stevigheid van de kwasten, de kleuren (elke set kwasten heeft zijn eigen kleur, gezicht is oranje, ogen zijn paars en finish kwasten zijn roze) en de bizarre zachtheid van de haren. Ze zijn echt héél zacht! De eerste indruk van deze set is erg goed, al weet ik niet of ik die pointed foundation brush zou gebruiken. Misschien is die wel fijn voor concealer.

Mijn eerste indruk van Real Techniques? Die is heel erg goed! Ik ben blij met mijn kwasten en ga ze de komende tijd vooral lekker uitproberen. Én wassen, om te testen hoe de haren het dan houden. Het is jammer dat de Nederlandse prijzen een stukje hoger liggen dan de Amerikaanse, maar dat is eigenlijk altijd zo met Amerikaanse make-up merken. Alsnog vind ik de Nederlandse prijzen heel prima voor kwalitatief goede kwasten. Ze zien er mooi uit, de haren zien er goed uit, de kwasten zijn heel zacht…

Lots of love,
Vera

Wat vinden jullie van RT kwasten?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten