dinsdag 24 mei 2016

Review: Makeup Revolution Death By Chocolate

Het Too Faced Chocolate Bar palette was een enorme hype in beautyblogland. Helaas is dat prachtige oogschaduwpalette behoorlijk prijzig, én niet zo makkelijk verkrijgbaar voor ons Nederlanders en Belgen. Gelukkig is Makeup Revolution up and coming, een budgetmerk dat geïnspireerd is door merken als Too Faced en producten maakt die wel héél erg op the real deal lijken. Maar natuurlijk wel een stuk goedkoper!

Over het Makeup Revolution Death By Chocolate  Palette
Het Death By Chocolate palette is een dupe van het Too Faced Chocolate Bar palette. Het uiterlijk, de indeling van de oogschaduws, maar ook de kleuren zelf zijn duidelijk geïnspireerd op het populaire palette van Too Faced. Er is een verschil ‘nep’ en ‘dupe’, vind ik zelf. Onder nep versta ik nagemaakte producten met dezelfde naam en precies hetzelfde uiterlijk als het originele product, waarvan ook nog wordt geclaimd dat het wél echt is. Een dupe is simpelweg een product dat geïnspireerd is op het echte product, duidelijk gemaakt door een ander merk en niet exact nagemaakt. Merken als W7 en Makeup Revolution maken erg veel dupes, wat erg fijn is voor mensen die geen tientallen euro’s willen uitgeven, maar wel van mooie producten houden.


Het Death By Chocolate Wonder Palette vind ik heel tof vormgegeven. De buitenkant doet denken aan een deels gesmolten chocoladereep, wat goed bij de naam en het overall thema van het product past. Aan de binnenkant zit een grote spiegel en vind je de oogschaduws, die zijn ingedeeld als chocoladestukjes.


Er zitten 16 prachtige oogschaduws in het Death By Chocolate palette, ieder met een eigen naam. De oogschaduws zijn voornamelijk bruin, maar er zitten ook kleuren in als paars, goud, grijs en zwart. Ook vind ik het leuk dat er zowel matte als glanzende oogschaduws in het palette zitten. Dat maakt looks vaak wat meer compleet en gevarieerd.


(p.s. mijn zusje wilde heeeel graag poseren voor handmodel!)

Verder wil ik nog even benoemen dat er twee mooie highlighters in zitten, waarvan eentje mat is en de ander een shimmery finish heeft. Handig ook dat die oogschaduws groter zijn dan de rest, want highlighters gebruik ik in iedere look wel en gaan dus sneller op!

Het Makeup Revolution Death By Chocolate Wonder Palette heeft me verrast. Wat een mooi palette, en wat zijn de oogschaduws goed gepigmenteerd! Zelfs de matte tinten zijn intens genoeg. De oogschaduws hebben een fijne formule, ze laten zich makkelijk aanbrengen en zijn prima te vervagen. Het enige minpuntje dat ik heb ondervonden is dat ze een tikje poederig zijn en dus voor fall out zorgen, maar verder ben ik niets dan positief. Het is een veelzijdig palette met prachtige oogschaduws, die voor een budgetmerk kwalitatief echt dik in orde zijn.

Lots of love,
Vera

Wat vinden jullie van dit pallet?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten